Fedt at de voksne lytter
Netop det at få et talerør, er en af de ting, Laila Azimi fra 5.A fremhæver som det bedste ved at være med i projektet.
- Det var virkelig fedt at få lov at blive hørt af borgmesteren og kommunen – af de ældre, siger Laila Azimi.
Sammen med klassekammeraterne Annika og Ida kom hun med et forslag til en hyggepark, fordi der ifølge pigerne mangler et sted i byen, hvor man kan få ro og være sammen med sine venner.
- Vi kunne godt tænke os, at parken skal have et springvand med lys i, der også lyser om aftenen, så der er hyggeligt at være, og så kunne det være fedt med et bålsted, en gyngebænk og en svævebane, så der også er noget at lave, fx når mor eller far køber ind, forklarer Laila Azimi.
En by for alle aldersgrupper
Blandt gæsterne til offentliggørelsen var Merete Scheelsbeck (c), byrådsmedlem i Høje-Taastrup Kommune.
Ifølge hende er Hedehusenes største udfordringer lige nu at holde hovedgaden i live, fordi den for hende at se er en vigtig nerve i byen. Ved at inddrage børnene håber hun på nye indgangsvinkler til arbejdet.
- Jeg havde håbet på at få noget ny inspiration, og det har jeg fået.. Det er særligt ved at se, hvordan børnene har tænkt alle byens borgere og aldersgruppen ind i deres projekter, siger hun.
For Laila Azimi har workshoppen bl.a. betydet, at hun har lært nye sider af sine klassekammerater at kende, og så er hun blevet mere stolt af sin by.
- Det gør mig stolt at vide, at kommunen og politikerne gør så meget ud af at forbedre vores by, og at de inddrager os, siger hun.
Alle idéerne bliver samlet på en plakat, der i den kommende tid vil blive hængt op i byens gader. Her vil borgerne kunne finde en QR-kode, som de kan bruge til at stemme på deres favorit-idéer.