Boligafdelingerne Gadehavegård, Charlottekvarteret og Taastrupgaard skal være en del af Realdanias projekt ’By i Balance’. Det skal ske ved hjælp af konkrete langsigtede tiltag, som skal udvikle områderne til at blive mere attraktive steder at bo.
Alt dette er i samarbejde med Høje-Taastrup Kommune, lokale politikere, beboerdemokrater og boligselskaberne VIBO og KAB, der er en del af et større initiativ, hvor målet er, at der i 2020 ikke længere skal være boligområder i kommunen på listen over udsatte boligområder.
Inspiration fra Lyon
I forbindelse med den overordnede kommunale indsats, der skal nedbringe antallet af udsatte boligområder, har chefkonsulent Julie Skoven været på studietur i Lyon.
Sammen med byggechef Charlotte Nørbak, projektleder Henrik Skov, kundechef Carsten Pedersen samt beboerdemokraterne Susanne Hansen og Pia Von Bentzen, har Julie været ude og se på boligområder i Lyon.
Der har et samarbejde mellem stat, kommune, private investorer og franske boligorganisationer gjort sig erfaringer med at forvandle udsatte boligområder til mere blandede boligområder med en social balance. Det har sat tankerne i gang om, hvordan Gadehavegård og Charlottekvarteret skal udvikle sig i de kommende år.
— Vi er blevet inspireret af boligområderne i Lyon på den måde, at de bruger stor variation i sammensætningen af bygninger indenfor samme afdeling. Boligerne er ikke ens, beplantningen er ikke ens, og det ligner ikke, at bygningerne nødvendigvis er en del af den samme afdeling; det ligner mere en normal del af byen end et alment boligområde. Den variation i bybilledet vil vi gerne lægge vægt på i den kommende udvikling, siger Julie.