Icon / ae andet arrow-down arrow-down arrow-down beboermappen Boligsøgning bytte-fremleje photograph checkmark document domea_ae dropdown_arrow Forbrug handbog husleje-forbrug hvad-almenbolig klage LinkedIn location login mail opsigelse phone Print reparationer-forbedringer search share_facebook share_linkedin share_mail share_twitter Svar på tilbud Twitter sog-bolig svar-lejetilbud websupport midtdanmark syddanmark sjaelland hovedstaden nordjylland

Bataljonen er en del af det nedlagte kaserneområde i Ringsted. Her bygger Andelsboligforeningen af 1941 Ringsted 92 nye, moderne lejeboliger på mellem 35 og 110 kvadratmeter. Byggeriet er imidlertid forsinket på grund af fejl.

Domea.dk er forretningsfører for bygherren, Andelsboligforeningen af 1941. Det vil sige, at Domea.dk varetager bygherres interesser gennem hele byggeprocessen og varetager dialogen med virksomheden BNS, som har ansvaret for totalentreprisen.

- Vi har på vegne af bygherre sagt nej til at modtage byggeriet fra BNS på nuværende tidspunkt. Det skyldes, at der er nogle problemer med bygningernes hovedstabilitet, og det skal naturligvis løses, før vi kan tage imod nøglerne, siger Martin Danskov Thomsen, som er områdechef i Domea.dk.

Det er BNS, som har ansvaret for totalentreprisen og dermed alle dele af byggeriet fra projektering til nøglefærdigt byggeri.

- BNS har totalentreprisen, og derfor er det også deres ansvar at sikre, at der bliver leveret et byggeri uden fejl. BNS anerkender deres ansvar, og vi har tillid til, at de nu får udbedret fejlene korrekt og så hurtigt som muligt, så der kan flytte beboere ind i de nye, flotte boliger, siger Martin Danskov Thomsen.

Byggeriet skulle have været overdraget til Domea.dk på vegne af bygherren 1. august 2019, og den 15. august skulle de første lejere have indtaget Bataljonen. Der er ikke udstedt lejekontrakter, og der er derfor ingen lejere, som skal genhuses eller står uden en bolig på grund af forsinkelsen af Bataljonen.

Det fulde omfang af skaderne er pt. ikke kortlagt. Men det er forventningen, at Bataljonens bygninger skal forstærkes og facaderne udvides. Det kræver fornyede tilladelser hos kommunen. Tidsplanen for arbejdet og dermed for overdragelsen af nøglerne er endnu ikke kendt.