Det betyder enorme omvæltninger for de mennesker, der har deres hjem i Gadehavegård, at kvarteret skal udvikles. Mange må se i øjnene, at de måske skal flytte – enten midlertidigt eller permanent. Det skaber utryghed og beboerne vil vide, om det er deres lejligheder, der skal rives ned, om det er dem, der skal flytte. Og de vil vide det nu. Nogle af dem, som skal levere svar på spørgsmålene, er genhusningskonsulenterne Nagihan Cetin og Lene Bruun Hansen fra Domea.dk.
”Beboerne bekymrer sig. Uvisheden fylder meget for dem, så de spørger meget. River de huset ned om ørerne på mig? Hvor skal jeg bo? Dem, der står midt i det, synes det er utrygt. De vil have konkrete svar, og de vil have dem hurtigt,” siger Nagihan Cetin, der er en af to genhusningskonsulenter ansat i Domea.dk til at hjælpe beboerne i Gadehavegård med at tackle de udfordringer, der kommer med udviklingsplanen.
Jeg møder genhusningskonsulenterne, Nagihan og Lene, på deres kontor i Gadehavegård. Som alt andet, så er det mere eller mindre lukket ned i coronaens navn. Beboerne kan ikke møde op personligt. Det besværliggør naturligvis arbejdet, men heldigvis er der udsigt til at coronaen forhåbentlig slipper sit tag inden alt for længe. Selv om det personlige fremmøde ikke er muligt, så er konsulenterne stadig i fuld gang. For udviklingsplanen kører stadig fremad efter den fastlagte tidsplan.
”Vi laver rigtig mange forskellige ting. Helt generelt handler det om, at vi er med fra start til slut. Så allerede, når man i forbindelse med en udviklingsplan begynder at tænke på at rive ned, bygge om og renovere, går vi i gang med at skabe et overblik over, hvor mange, der skal genhuses midlertidigt og hvor mange, der skal flytte permanent”, fortæller Lene Bruun Hansen.