I det boligsociale arbejde skaber og understøtter du de bedst mulige sociale levevilkår for beboerne i det boligområde, hvor du arbejder. Beboerne er alle, der bor i området: små børn, familier, unge, voksne og ældre. Vi er derfor i tæt kontakt med beboerne i alle livets faser.
Vi arbejder i teams, men har hvert vores indsatsområde, som ’dækker’ beboerne på forskellige stadier i livet. Vi har derfor også forskellige faglige profiler og kompetencer som boligsociale medarbejdere. Fællesnævnerne er udvikling og et fælles fodslag i forhold til at sætte vores kvalifikationer i spil for beboerne.
Vi arbejder med forebyggende sociale indsatser, hvilket betyder, at vi ikke opererer som myndighedspersoner, men vi samarbejder med alle de myndigheder, der har betydning for beboernes trivsel og velvære.
Vi står for samskabelsesprocesser mellem relevante lokale aktører, nationale ngo’ere, aktive og/eller ressourcestærke borgere og beboere.
En boligsocial helhedsplan, som vi er ansat i, er opdelt i indsatsområder, som vi hver især varetager og koordinerer samlet. Det er alle indsatser, der opbygger kapacitet på individ-, gruppe- og samfundsniveau for beboerne.
Et boligsocialt team er til stede fysisk i boligområdet – også uden for almindelig arbejdstid. Fordi det giver mening, da det er der, beboerne har fri og tid.